هواکش حلزونی
هواکش حلزونی یکی از زیر مجموعه های هواکش های سانتریفیوژ است که به دلیل شکل ظاهری خود به این نام معروف شده است. هواکش حلزونی دارای کاربرد های خانگی و صنعتی بسیار زیادی است. در ادامه در خصوص انواع هواکش حلزونی و کاربرد های آن ها بیشتر توضیح خواهیم داد.
هواکش حلزونی از خانواده هواکش های سانتریفیوژ است و به دلیل شکل ظاهری خود به این نام معروف شده است. هواکش حلزونی از یک محفظه به شکل نیم دایره برآمده ساخته می شود که ظاهر بیرونی آن را شبیه به خانه حلزون می کند. این هواکش ها در انواع اندازه ها تولید می شوند و کاربرد های بسیار زیادی دارند. معمولا به دلیل ساحتار این هواکش، از آن ها به عنوان هواساز و فن تولید هوا استفاده می شود. نمونه های کوچک هواکش حلزونی در کبابی ها و فروشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند در زمانی کم حجم زیادی هوا ایجاد کنند.
انواع هواکش حلزونی :
هواکش حلزونی معمولا از دو طریق دسته بندی می شود. این هواکش همانند تمامی هواکش های سانتریفیوژ به دو دسته فوروارد و بکوارد تقسیم می شود. از طرف دیگر نیز می توان هواکش حلزونی را از نظر تعداد دریچه دریافت هوا تقسیم بندی کرد. مدل های کوچک تر از یک دریچه و مدل بزرگتر از دو دریچه ورود هوا بهره می برد. در ادامه در خصوص ویژگی های هر کدام از این مدل ها توضیح خواهیم داد.
• هواکش حلزونی فوروارد. هواکش فوروارد دارای تیغه هایی با انحنای رو به جلو است که می تواند تاثیر مناسبی بر روی لرزش و ایجاد صدا داشته باشد. تیغه های رو به جلو لرزش و تولید صدای هواکش را کاهش می دهند و بدین ترتیب هواکش می تواند بدون صدا کار کند که آن را برای مکان های حساس و مهم مناسب می کند. به دلیل انحنای رو به جلوی پروانه ها، در صورت وجود ناخالصی در هوای خروجی، این ناخالصی ها به تیغه چسبیده و عملکرد دستگاه را منحل می کنند. به همین علت هواکش حلزونی فوروارد فقط برای تهویه هوای پاکیزه مورد استفاده قرار می گیرد.
هواکش حلزونی بکوارد. مدل های بکوارد پروانه هایی با انحنای رو به بیرون دارند. همانند مدل های فوروارد، مدل بکوارد نیز نمی تواند در تهویه هوای ناخالص و غیرتمیز خوب عمل کند. بیشترین استفاده از این هواکش ها برای تهویه مطبوع است که می توانند ورود هوای گرم و سرد را انجام دهند.
مزایای استفاده از هواکش حلزونی:
• هواکش حلزونی در میان مدل های پر مصرف هواکش ها قرار می گیرد. دلیل این اتفاق نیز وجود مدل های مختلف و همچنین کاربرد بسیار زیاد این مدل هواکش است. این هواکش ها می توانند تمامی نیاز ها را با مدل های متنوع خود پوشش دهند.
• به دلیل نوع طراحی، تمامی مدل ها و با توان های مختلف از ساختار کوچک استفاده می کنند. به طور کلی هواکش حلزونی یکی از کوچک ترین مدل های کل هواکش ها است و به همین دلیل می توان از آن ها در تمامی مکان ها استفاده کرد.
• استفاده از طراحی خاص و موتور های قدرتمند موجب می شود هواکش حلزونی بتواند میزان مصرف کم و مناسبی داشته باشد. معمولا تمامی مدل های این هواکش ها از موتور های قابل تنظیمی بهره می برند که می توانند میزان مصرف خود را بر اساس نیاز موجود تنظیم کنند و بدین ترتیب هم میزان مصرف انرژی کاهش می یابد و هم طول عمر دستگاه بیشتر می شود.
اطلاعاتی در مورد هواکش حلزونی
اطلاعاتی در مورد هواکش حلزونی هواکش حلزونی چیست؟ در این مقاله از مکش دهش درباره هواکش حلزونی توضیح دادیم همراه ما باشید.
انواع هواکش حلزونی
هواکش حلزونی فوروارد
این مدل هواکش از تیغه هایی با انحنای رو به جلو استفاده می کند. در هواکش سانتریفیوژ پروانه ها با زاویه نود درجه نسبت به محور اصلی قرار می گیرند و می توانند دارای انحنای رو به جلو و عقب باشند و یا کلا انحنایی نداشته باشند. هواکش حلزونی فوروارد دارای انحنای رو به جلو است که موجب عملکرد بدون صدا و بدون لرزش موتور می شود. این هواکش ها به دلیل انحنای موجود در پره برای انتقال هوای تمیز مورد استفاده قرار می گیرند.
هواکش حلزونی بکوارد
مدل های بکوارد دارای انحنای پروانه رو به عقب هستند. این مدل از هواکش حلزونی نیز بیشتر برای تهویه هوای پاک مورد استفاده قرار می گیرد. این هواکش ها معمولا برای تهویه هوای گرم و سرد استفاده می شود و با توجه به نوع انحنای پروانه های خود می تواند توان تولیدی بسیار بالایی داشته باشد.
انواع هواکش حلزونی از نظر دریافت هوا
هواکش یک طرفه
این مدل هواکش ها فقط می توانند از یک طرف هوا را به داخل کشیده و از سمت دیگر نیز آن را خارج کنند. معمولا مدل های بسیار کوچک هواکش حلزونی از این تکنولوژی استفاده می کنند.
هواکش دو طرفه
بیشتر مدل های هواکش حلزونی از این دسته هستند و هوا را از دو سمت به داخل می کشند و از یک مسیر مشترک خارج می کنند. هواکش های دو طرفه می توانند توان تولیدی بسیار زیادی داشته باشند و حتی برای کاربرد های صنعتی نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
کاربرد های مختلف هواکش حلزونی
- سیستم تهویه مطبوع (سرمایش و گرمایش) خانگی
- سیستم تهویه مطبوع (سرمایش و گرمایش) صنعتی
- هواساز صنعتی سالن های بزرگ
- صنعتی کارخانه ها و کارگاه ها
- صنعتی سردخانه ها
- هواکش و هواساز گلخانه ها
- استفاده های خنگی و فروشگاهی برای آماده کردن زغال کباب
مزایای استفاده از هواکش حلزونی
هواکش حلزونی دارای مدل های بسیار متنوعی است که می توانید از میان آن ها انتخاب کنید. هواکش حلزونی مدل های خانگی بسیار کوچک دارد و به همین ترتیب تا مدل های صنعتی بسیار بزرگ نیز به پیش می رود.
مدل های جدید هواکش حلزونی دارای موتور ها و تیغه های باز طراحی شده ای هستند که مصرف انرژی را به میزان بسیار زیادی کاهش می دهند.
موتور های چند زمانه به کار رفته در این هواکش ها موجب تغییر در میزان توان تولیدی این هواکش ها می شود و بدین ترتیب می توانید بنابر نیاز خود میزان توان تولیدی را مشخص کنید تا هم در مصرف انرژی صرفه جویی بیشتری داشته باشید و هم بتوانید طول عمر هواکش را افزایش دهید.
هواکش های صنعتی به طور معمول از مواد اولیه با کیفیت ساخته می شوند. معمولا بدنه این نوع هواکش از استیل ضد زنگ ساخته می شوند و پروانه ها نیز جنس استیل، فولاد و یا پلاستیک با کیفیت دارند که موجب طول عمر بسیار زیاد این هواکش ها می شود.
معایب استفاده از هواکش حلزونی
هواکش حلزونی برای انتقال هوای آلوده مناسب نیست. این هواکش ها به دلیل داشتن پروانه های دارای انحنا در هنگام کار با هوای آلوده دچار مشکل می شوند و شاید مجبور به تعویض تیغه ها نیز شوید. هوای آلوده و ذرات موجود در آن ها در قسمت انحنای تیغه ها جمع می شوند و دستگاه را از کار می اندازند.
نکاتی که در هنگام هواکش حلزونی باید مد نظر قرار دهید
• به فضا و کاربرد خود توجه کنید تا بتوانید بهترین مدل از هواکش حلزونی را انتخاب نمایید. هواکش های حلزونی مدل های مختلفی دارند و دست شما برای انتخاب کاملا باز است بنابراین باید بر اساس نیاز و با اطلاعات کافی مدل مناسب را انتخاب کنید.
• به جنس قطعات دقت نمایید و مدلی را انتخاب کنید که از نظر جنس و کیفیت در شرایطی مطلوبی باشد. معمولا تمامی مدل های طول عمر بالایی دارند ولی سعی کنید بالاترین مدل و طول عمر را انتخاب نمایید.
ما در مقاله های قبلی درباره هواکش بین کانالی هم توضیح دادیم اگر مایل هستید به این صفحه سر بزنید.